24/3/11

Els germans i la girafa Margalida.

Això era i no era dos germans que s' havien anat de viatge amb els seus pares i un grup de turistes més. El primer dia que van arribar fins a les selves sud-americanes van sortir a passejar per la riba d'un riu. Era impressionant, tanta vegetació, tants d'ocells, insectes i animals. Varen veure una gruta a l'altre costat del riu.

Allà a la cova hi havia una girafa, però no podia sortir perquè hi havia cocodrils que nedaven per allà. Se'n varen anar tots preocupats cap al seu hotel i varen decidir tornar quan fes fosca. Clar els cocodrils ja estarien dormits i podrien salvar la girafa. Amb la ajuda del guia i un grup de joves del poble van dur una biga d'un arbre mol fort i molt llarga i la van col·locar a la manera de pont. Estesa fins a l' altre riba, així podria sortir d'aquella cova on hi estava presonera.

El nin la va batejar amb el nom de Margalida i li va dir:

-Passa Margalida, anim, no tenguis por!

Com que tenia por no passava, així que el nin va passar fins la seva cova i la va tranquil·litzar.

-Jo passaré ara davant i després tu me seguiràs.

I així ho varen fer. La girafa Margalida va passar per damunt el tauló i els cocodrils quedaren molt sorpresos quan no trobaren per cap banda la girafa.

Margalida es va reunir amb un grup de girafes que la van rebre molt bé. Els nins acabaren les vacances i encara conten aquesta història als deus companys de classe, mostrant-los unes fotografies meravelloses del seu viatge a Sud-Amèrica. I conte contat, aquest conte s'ha acabat.

Mar, 4A