9/3/09

La rueta.

El carnaval de l'escola tractava del clima. Els alumnes d'educació infantil representaven el sol, els de 1r i 2n el cel amb niguls, els de 3erA un sol diferent (amb bosses de plàstic), els de 3r B una varietat de clima: niguls amb pluja, niguls amb neu i niguls amb trons i llamps, els de 4rt d'arc de Sant Martí i els de 5è i 6è de fred o de calor. Els de tercer cicle també duien tambors que s'havien fet per a la batuacada. Totes les disfresses les vàrem fer a l'escola.
Els de 4t anàvem vestits amb un sol al cap i niguls al cos. El sol i la pluja formaven l'arc de Sant Marti. Per poder fer-lo vàrem haver de portar cartons, amb els cartons fer un nigul i damunt, amb un paper de calcar, es dibuixava l'arc. EL nigul ho vàrem pintar de color blau fluix i l'arc de: vermell, taronja, groc,verd, blau, lila i marró. Vàrem escriure refranys dels mesos, jo vaig triar el mes del meu aniversari, juliol. En duia un al davant (el juliol, l'amo del sol ) i un altre al darrera (qui no es banya pel juliol, no es banya quan vol). Per fer el sol del cap, pintàrem un cercle més gran que el nostre cap a un cartó, el vàrem pintar de blanc, després de groc i amb una esponja li posàrem punts de color taronja. La roba que dueiem era negre i na Bel, la mestra de 4tA, ens va pintar la cara amb 4 punts vermells i 2 grocs.
A les 16.00h vàrem sortir tots al pati per fer 3 voltes, després sortírem a fer un petit recorregut per Cala d'Or, això és la rueta. Quan arribàrem a l'escola hi havia berenar per a tots de coses que les famílies havien duit.
Javiera Mattioli, 4rt B